Back to All Events

Asko|Schönberg at National Sawdusk

  • National Sawdusk 80 North 6th Street brooklyn, NY United States (map)

for more information see: https://www.askoschoenberg.nl/concertagenda/20182019/askoschoenberg-in-new-york/?season=422&month=&city=

Op uitnodiging van componist Huang Ruo speelt Asko|Schönberg op 7 januari op het Ferus Festival in New York City. In Nederland werkte het ensemble al met deze Amerikaans-Chinese componist (in 2017 Composer in Residence bij Het Concertgebouw).

Er ontstond een hechte band tussen Huang Ruo en Asko|Schönberg en hij nodigde het ensemble uit zijn stukken in New York uit te komen voeren. 
Op 5 januari spelen de musici kleinbezet- en solowerk in Spectrum. In dit concert worden recente werken van voornamelijk Nederlandse en Europese componisten gepresenteerd. Het gaat om componisten waar de musici persoonlijk mee hebben samengewerkt en precies weten hoe hun noten gespeeld moeten worden. Dit sluit goed aan op de programmering van de zaal waar een focus ligt op experimentele en innovatieve muziek. 
Ook verzorgt het ensemble op Juilliard School of Music een workshop en een afsluitend concert met werken van compositiestudenten van dit wereldberoemde instituut. In de workshop delen de musici  hun kennis en ervaring in het werken met hedendaagse componisten en hun expertise in het onderzoek naar de mogelijkheden van hun instrumenten en klank.

Tot stand gekomen met subsidie van het Fonds Podiumkunsten, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Art Mentor Foundation Lucerne.

Earlier Event: January 5
Asko|Schönberg at Spectrum
Later Event: April 5
The Elements with Les Délices